۲۸ مهر ۱۳۸۹، ۱۳:۳۱

در نشست هم اندیشی/

نمایندگان سیستان راهکارهای احیای تالاب هامون را بررسی کردند

نمایندگان سیستان راهکارهای احیای تالاب هامون را بررسی کردند

نمایندگان مردم سیستان در مجلس در نشستی با مدیران محیط زیست استان، ضمن بررسی بحران خشکسالی و عوامل انسان ساخت بر روی منابع آب هیرمند راهکارهای احیای تالاب هامون را بررسی کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با ولادت با سعادت حضرت امام رضا (ع ) و روزمحیط بان، نمایندگان مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی با محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان زابل، جلسه ای تشکیل داده و با حضور مدیران محیط زیست استانی پیرامون وضعیت تالاب هامون و مشکلات محیط زیست استان به تبادل نطر پرداختند.

عباسعلی نورا نماینده مردم زابل در این نشست گفت: واقعیت این است که یکی از تهدیدها و چالشهای بی سابقه در منطقه سیستان بهره برداری های غیر اصولی از منابع زیست محیطی و در رأس آنها عوامل انسانی بوده که موجبات بروز آسیبهای جبران ناپذیر زیست محیطی را فراهم آورده است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: برخی از این تهدیدات با یکسری اقدامات از قبیل لایروبی کلیه مسیر های آبی منتهی به تالاب از جمله نیاتک، لورگ باغ، کانال گلمیر قابل ترمیم بوده و مهمتر از آن آبی که از طرف پوزک افغانستان و صابوری وارد خاک جمهوری اسلامی می شود به دلیل احداث دایک (خاکریز )باعث کند شدن فرایند آبرسانی و کاهش شدت جریان آب بداخل تالاب شده است.

وی یاد آور شد: لازم است منابع آب تالاب با عنایت به نقاط بحرانی و مکانیزمهای ظرفیت یابی در نگهداشت آب در داخل تالاب مدیریت شود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای با تأکید بر پیگیری اجرای مصوبه ریز گردها تصریح کرد: برای کنترل گسترش روز افزون طوفانهای عظیم شن در  پهن دشت سیستان و فرسایش بادی آن باید با توجه به بادهای 120 روزه و موسمی منطقه چاره اندیشی اساسی صورت پذیرد و پیشنهاد کرد با توجه به مصوبه ریز گردها طرحی تهیه شود که طی آن بتوانیم با اقدامات بیولوژِیک و لوله گذاری از چاه نیمه ها کمر بند سبزی در ضلع شمالی شهرستان زابل با طول بیش از 30 کیلو متر و سطح حد اقل 5000 هکتار ایجاد شود.

نورا ضمن اشاره به گزارش کارشناسی محیط زیست در زمینه وسعت دامنه ریز گردهای سیستان که هم اکنون مرکز استان را نیز تحت الشعاع قرار داده است تأکید کرد: در راستای استفاده مطلوب از ظرفیت ها و کار کردهای کار گروه ریز گرد ها ( مرکز تحقیقات ریز گردهای سیستان) هر چه سریعتر در شهرستان زابل احداث شود.

وی افزود: با توجه به شرایط بحرانی و حساس زیست بوم شکننده تالاب هامون که در کریدور مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی قرار دارد و همچنین گونه های شاخص حیات وحش آن اعتبارات لازم در راستای احیا، بازسازی و حفاظت از تالاب پیش بینی شود.
 
وی بیان کرد: هم اکنون بخش عمده ای از کانون های بحرانی شن های روان و ریز گردها در خاک کشور همسایه قرار دارد، از اینرو خواستار برگزاری یک همایش فرا ملی و بین المللی با محوریت محیط زیست و مشارکت فعال مراکز علمی و دانشگاهی و حضور کلیه دستگاههای ذیربط و مقامات مسئول محلی ، منطقه ای ، ملی و بین المللی شد.

همچنین احمد علی کیخا نائب رئیس کمیسیون آب ، کشاورزی و منابع طبیعی میلاد فرخنده عالم آل محمد ،آقا علی ابن موسی الرضا (ع) و روز محیط بان را به کلیه مسئولین ذیربط در امر حفاظت از محیط زیست تبریک گفت.

نماینده مردم سیستان ضمن اشاره به تهدیدات زیست محیطی فراروی حوزه سیستان گفت: امروز نیاز به یک باز تعریف در مدیریت آب منطقه احساس می شود و در این راستا بعد از مسئله تأمین آب شرب که اجتناب ناپذیر است، محیط زیست باید در اولویت قرار گیرد و کشاورزی و زیر مجموعه های آن در مراحل بعدی این فرایند قرار دارند.

وی با اشاره به ارزش بالای کار کرد تالابها از منظر اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی بیان کرد: اصولاً چنانچه طرحهای توسعه ای از منظر محیط زیست مورد ارزیابی قرار گیرند منافع اقتصادی  آنها در دراز مدت ابعاد وسیعتری خواهد داشت.
 
کیخا همچنین تاکید کرد: پروژه های منابع آب باید با رویکرد زیست محیطی تهیه و خواستار تهیه یک سند راهبردی در خصوص مدیریت منابع آب سیستان با طرح موضوع در کار گروه هیرمند مستقر در وزارت نیرو شد.

نائب رئیس کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: لازم است سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی منطقه (NGO ) به لحاظ کمی و کیفی تقویت شوند و استفاده از این ظرفیت بزرگ در دستور کار دستگاههای اجرایی و ذیربط قرار گیرد.

کد خبر 1174672

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha